despre-tigara-electronica

In momentul in care achizitionezi tigara electronica, trebuie sa stii cateva lucruri esentiale. Este indicat sa cititi manualul de utilizare care este inclus in kit. Chiar daca ati mai utilizat tigara electronica, instructiunile de utilizare pot varia intre dispozitive.

Multe persoane stiu ca fumatul este periculos pentru sanatate. Totusi, acest lucru e valabil si in cazul tigarilor electronice? Iata ce trebuie sa stii despre acestea.

Pentru a va ajuta sa incepeti folosirea kitului de la noua tigara electronica, aici sunt cateva sfaturi pentru prima utilizare:

Incarcarea bateriilor:

 • Asigurati-va ca atunci cand bagati incarcatorul in priza indicatorul luminos este verde.
 • Insurubati cu atentie bateria in incarcator, observand ca varful bateriei se va aprinde succesiv de cateva ori, semnaland ca este conectata. Cand este conectat, indicatorul luminos al incarcatorului va afisa rosu – incarca bateria sau verde – bateria este incarcata si gata de utilizare in tigara electronica.

merita-sa-incerci-o-tigara-electronica

Pregatirea Atomizorului de la tigara electronica

Cand primiti kit-ul pentru prima oara, cartusul anexat la atomizor nu contine e-lichid; va rugam sa scoateti acest cartus.

Atasati un nou cartus atomizorului, din cutia cu cartuse, asigurandu-va ca ati scos toate protectiile care acopera si sigileaza cartusul, folosite pentru a opri scurgerea de lichid din cartus in timpul de transportului. Pozitionati atomizorul pe capatul opus cartusului cateva minute, pentru a permite atomizorului sa absoarba e-lichidul.

Daca utilizezi tigara electronica pentru prima oara:

 • In cazul in care o baterie este incarcata complet (indicatorul incarcatorului este verde), se ataseaza la atomizorul echipat cu un nou cartus.
 • Inhalati usor din cartus, observand indicatorul luminos al bateriei, si asigurandu-va ca gaurile de admisie a aerului nu sunt acoperite de degetele. Inhalati scurt de 3-4 ori pentru a permite atomizorului sa se incarce de vapori. Folositi in continuare dispozitivul inhaland ca dintr-o tigara normala.
 • Bucurati-va de sentimentul de libertate, de a va bucura de nicotina, fara tigari cu monoxid de carbon si gudron!

Cat de des trebuie incarcata bateria la o tigara electronica:

* Cand primiti primul kit, bateriile pot fi incarcate partial, asa ca mai trebuie doar sa le tineti la incarcat timp de cateva ore. O baterie va rezista 2 – 24 ore in functie de ameraj inainte de a avea nevoie de a fi reincarcata.

De ce nu scoate tigara mea fum?

*Verificati mai intai ca nu s-a uscat cartusul.

Schimbati cartusul de la tigara electronica in momentul in care fumul incepe sa se diminueze (daca tineti un cartus slab in pozitie verticala o perioada, cu mustiucul sus, va da din nou randament pana la consumarea completa).

 • Verificati daca este incarcat complet acumulatorul de la tigara electronica; daca este nevoie incercati un acumulator incarcat
 • In cazul in care tot nu iese fum, e posibil ca atomizorul sa trebuiasca inlocuit.
 • Incercati sa nu scapati, loviti sau stati pe componentele tigarilor electronice, deoarece astfel se vor deteriora. Componente de schimb si tabachere de protectie sunt disponibile pe site.

Ce trebuie sa stim pentru o buna functionare a tigarii electronice.

Pentru eficienta tigarii electronice este recomandat sa urmati cateva metode de intretinere pentru fiecare componentain parte.

Bateria – In cazul bateriei intretinerea este foarte simpla si consta in curatarea zilnica a partii de contact cu

atomizorul, loc unde se acumuleaza lichid ce s-a scurs din atomizor.

Atomizorul – Aceasta componenta necesita ceva mai multa atentie. La fel ca si bateria, atomizorul trebuie curatatin locul de contact cu bateria.

Sunt cazuri in care datorita utilizrii indelungate a atomizorului de la tigara electronica, acesta va avea o eficenta mai scazuta.

Scaderea acestei eficente se datoreaza materialului din care este confectionata microrezistenta, existand in acest caz o similitudine intre microrezitenta atomizorului si filamentul unui bec care dupa dupa o anumita utilizare materialul din care este cofectionat se degradeaza, intr-un final acesta ajungand sa se arda.

Referitor la curatarea plasei de nichelina care conduce lichidul de la tigara electronica spre microrezistenta, sunt opinii care indeamna utilizatorul sa o curete prin introducerea acestuia in lichide pe baza de alcool. Noi nu ne opunem unor asfel de practici, dar nici nu le recomandam deoarece aceasta masura de curatare nu da randament decat in putine cazuri, de cele mai multe ori operatiunea se contretizeaza cu un atomizor compromis care afecteaza tigara electronica.

 • IMPORTANT – Nu indepartati de pe plasa de nichelina din jurul acestuia sau rezidurile sub forma unor ” atisoare ” ce par desprinse din cartus, atomizorul este inzestrat cu niste ” pene ” pentru coducerea lichidului catre microrezistenta iar indepartarea acestora va conduce la o functionare defectuasa a atomizorului.
 • Cartusul – Evitati reincarcarea cartusului dupa ce vatelina din interiorul acestea a capatat o culoare maroniu inchis

Tratati cu grija tigara electronica si urmati urmatoarele:

 • A nu se lasa indemana copiilor.
 • Daca inghititi componente sau cartuse solicitati imediat sfatul medicului.