despre-monopoly

Monopoly este jocul cel mai potrivit pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale. Cei mici invata de la o varsta frageda notiuni despre bani, chirii, achizitii proprietati, notiuni care ajuta la „dezghetarea”gandirii.

Asadar ne-am gandit sa incepem cu Monopoly Junior pentru fetita mea de 5 ani si jumatate, in timp ce noi, cei mari, am achizitionat Monopoly Millennials. Am crezut ca va fi greu pentru ea sa invete varianta Junior pentru copii cu varsta de 6 ani+, insa, dupa ce am jucat-o de cateva ori am trecut deja la varianta pentru copii mai mari, de 8 ani.

Reguli joc

Jocul are ca scop achizitionarea propietatilor in urma careia se percepe chirie pe ele. Fiecare propietate este mai scumpa sau mai ieftina. Cu siguranta iti trebuie o strategie ca sa le iei pe cele mai scumpe, insa, oricand un alt jucator poate sa iti fure o propietate sau un set de propietati cu cartonasul lui SANSA.

Varianta Junior are doua moduri de joc, una mai usoara si alta mai grea. La inceput copilul invata regulile standard iar dupa aceea poate sa joace varianta mai complicata. Astfel, atunci cand un jucator ramane fara bani, acesta poate sa plateasca chiria celorlalti jucatori oferind propietatile care au ca valoare suma aferenta. Jocul se termina atunci cand jucatorii raman fara bani si propietati.

Varianta de Monopoly Junior versus cele pentru copii mai mari nu difera cu mult

Banii la Monopoly Junior se gasesc doar bacnote de 1 leu.

Pionii sunt cu animalute (pentru a atrage copilul).

Jetoanele cu imaginile animalutelor care sunt si pioni ce se pun pe propietatile achizitionate pentru a le observa usor.

Cartonasele Cufarul Comunitatii, acestea lipsesc, apar doar cartonasele „Sansa”.

Dintre toate modele Monopoly doar varianta Monopoly Speed nu s-ar plia copilului cu varsta mai mica de 8 ani. Aceasta necesita foarte multa viteza de actiune iar ei nu au inca aceste capacitati dezvoltate pana la aceasta varsta. Toate jocurile de la Hasbro sunt in limba romana.