durerile-musculare

Crampele si senzatiile de durere care nu permit intinderea totala a piciorului sunt cele mai cunoscute simptome ale durerii musculare, in timp ce, in cazul unei contractii musculare, muschiul se incordeaza. In continuare echipa noastra iti da cateva sfaturi utile despre durerile musculare si te sfatuieste cum sa tratezi durerile musculare.

Durerile musculare sunt reprezentate de : ruptura musculara, entorsa, trauma, contractie musculara si intindere musculara.

Sa incepem cu ruptura musculara; aceasta provoaca durere, umflarea zonei in cauza si incapacitatea de a te misca. In cazul entorsei, in schimb, vasele de sange se rup cauzand umflarea si inrosirea articulatiei.

De obicei durerile musculare sunt cauzate de o contractie involuntara violenta si brusca a muschiului, insa acestea pot fi si consecinta unei rupturi partiale a structurii muschiului din cauza unei traume. Persoana afectata acuza durere intensa si brusca, de multe ori, chiar si violenta, intotdeauna, bine localizata. Asadar hai sa vedem care cunt circumstantele care cauzeaza aceste dureri musculare:

  • inflamatia acuta a articulatiilor;
  • desfasurarea unei activitati fizice prelungita, cu efort specific asupra unui determinat grup de muschi;
  • alimentatie incorecta cu un deficit de saruri minerale si de nutrienti.

Deci cum tratam durerile musculare?

In cazul unei dureri musculare acute sunt de ajutor medicamentele anti-inflamatorii pe baza de acid acetilsalicilic. Auto-medicatia pentru contriile musculare prevede medicamente anti-inflamatorii, cum am mai spus, si relaxante musculare. In ceea ce priveste entorsele, traumele si contuziile sunt indicate geluri, unguente si plasturi anti-inflamatorii.

cum-tratam-durerile-musculare

Daca acuzi durere musculara in timpul desfasurarii unei activitati fizice este bine sa o intrerupi si sa masezi zona cu pricina. Pentru ruptura musculara sunt recomandate impachetari reci si cateva zile de odihna, in timp ce pentru entorse este necesar un examen medical si o radiografie: zona in cauza nu trebuie masata si nici incalzita.

Daca durerea musculara provine de la odihna excesiva sau de la o trauma consulta medicul!

In cazul intinderilor musculare, pentru a reduce durerea si umflarea, sunt necesare impachetari reci; aplica deci pe zona in care acuzi durerea unguente analgezice si anti-inflamatorii.

In cazul unei crampe musculate este suficienta o contractie a muschiului afectat urmata de relaxarea acestuia pentru a rezolva problema. De asemenea poate fi utila aplicarea locata a unui unguent anti-inflamator sau a catorva cuburi de gheata.

In general medicamentele utilizate pentru tratarea durerii lombare nespecifice ( analgezice, anti-inflamatorii, relaxante musculare, etc) actioneaza local, insa nu trateaza cauza reala a disconfortului care ar trebui investigata de catre un specialist.