cum-scapi-de-datorii

A trecut ceva timp de când n-am pus nimic aici. Mie mi-a prins bine pauza. Am reușit (cred) să învăț să nu-mi mai pese dacă la 00:01 noaptea, a doua zi, era programat un articol sau nu ori dacă pe 15 trebuia să găsesc un sponsor/să găsesc o modalitate pentru a face un concurs.

Între timp am fost absent aproape total și pe rețelele de socializare (unde am avut intervenții minime) și mi-am dat seama că în ciuda faptului că intram o dată la 4 sau 5 zile pe Facebook, asta nu m-a făcut să pierd absolut nimic. Sincer, n-am plănuit acest sabat electronic (nici n-a fost așa ceva, din moment ce zilnic am scris undeva la 10 articole pentru job, pe net) însă mi-a ieșit de minune.

Nu garantez că voi fi foarte prezent aici nici de astăzi înainte, însă mi-ar plăcea foarte mult să las câteva consemnări aici zilnic pentru voi, cei care ați venit în număr foarte mare pe site chiar și atunci când n-am scris nimic (dacă mă uit bine la statistici, numărul vizitelor a rămas aproape constant) – acest lucru m-a făcut să mă simt ușor rușinat și deplin dator să vin cu ceva nou.

Ce treabă are titlul articolului cu ceea ce am spus până aici? Mai nimic, însă citeam acest articol care mi-a plăcut enorm – citiți și punctul 33. În rest, pot să vă dau de lucru cu YNAB dacă aveți răbdare de așa ceva. Merg mână în mână. Totuși, regula de bază în a nu intra în datorii: cheltuie mai puțin decât câștigi.

De ce împlinesc eu ani

Nu, nu este o întâmplare că împlinesc ani. Eu împlinesc ani pentru că am un motiv. Sunt sigur că mulți oameni au un astfel de motiv pentru care împlinesc ani și la fel de sigur știu că mulți nu o fac pentru că nu au de ce. Anii nu mai dau bucurie, ci, dimpotrivă, oferă știri proaste: oamenii simt că au mai îmbătrânit un an, că au tot mai puțin de trăit.

Dar am început a spune de ce împlinesc eu ani și care este motivul pentru care fac acest lucru. Ei bine, eu unul împlinesc ani pentru că…

  1. …eu găsesc sens în viață – O viața fără Dumnezeu nu oferă perspectivă, prin urmare intervine lipsa de sens. Am avut marele privilegiu de a mă fi născut ca să trăiesc cu sens, iar acest sens este Însuși Dumnezeu.
  2. … iubesc. Nu știu cum sunt alții, dar eu nu pot să trăiesc fără să iubesc. Cel mai important loc în inima mea îl ocupă cineva care trăiește prin minuni, ca fiică a Lui.
  3. … sunt iubit – și asta peste așteptările mele! Serios, sunt uimit aproape în fiecare zi de dragostea pe care o primesc, începând de la Dumnezeul care m-a creat până la surprinzătoarea și veșnic fericită soție cu care am fost binecuvântat.

Am în cap multe alte motive, însă cele principale le-am spus deja. De aici vin și restul. Prin urmare, eu împlinesc ani pentru că Dragostea există… în orice formă lăsată de Dumnezeu