O intrebare ce mi se adreseaza frecvent este: “Cat de mare trebuie sa fie un penis pentru a fi considerat mare? “

…Un motiv pentru care nu sunt prea dornic sa primesc aceasta intrebare este din cauza ca imi este aproape imposibil sa răspund, este ca și cum aș încerca sa calculez de câți bani am nevoie pentru a putea fi considerat bogat, sau de ce IQ ai nevoie pentru a fi clasificat drept deștept.

Standardul pentru un penis mare, a fi bogat sau deștept, depinde în mod exclusiv  de propria ta perspectiva. Dar am aflat pe calea cea grea (prin multe incercari de a răspunde la aceasta întrebare timp de ani de zile) acest argument nu mulțumește foarte mulți bărbați, și nici nu pot scapa spunând statisticile.

Indiferent de câte ori am folosit ca punct de reper statisticile făcute pe acest subiect, ce arata ca lungimea unui penis variaza intre 14 și 16 cm, cel ce m-a întrebat se așteaptă la o elaborare. Vor răspunde „Da, știu…. dar cât de mare trebuie să fie penisul meu, fata de medie, pentru a putea spune ca am un penis mare?” în incercarea de a răspunde la aceasta întrebare o data pentru totdeauna, trebuie să ne informam mai mult.

Cât de mare trebuie să fie un penis pentru a fi…de mărime medie?

Desigur, pentru a fi clasificat drept „mare”, trebuie sa o ai mai mare deca media-  deci, o privire rapidă la dimensiunea medie a penisului, oferita de diferite studii, ne va ajuta sa avem un punct bun de plecare.

De multe ori s-au folosit studiile făcute de Kinsey Institute pentru Cercetare în Sex și Reproducere încă din anul 1948.

Studiul a colectat date privind masuratorile făcute a aproximativ 3500 bărbați (fiind unul dintre cele mai mari studii de pana acum) și s-a aflat ca:

  • mărimea medie a penisului erect a fost de 15,7 cm
  • grosimea medie a penisului a fost de 12, 3 cm
  • lungimea penisului în stare moale a fost de 10 cm

Chiar dacă stiudiul încă este considerat unul autoritar de mai bine de 60 ani de când a fost publicat, exista totuși o mica problema…Participantii s-au masurat singuri, fără supraveghere.

marimea medie a penisului

Desigur, este foarte posibil ca puțini (sau foarte mulți, dacă ai o gândire mai cinica)  dintre participanti sa fi fost puțin cam generosi cu masuratorile. Da. masuratorile au fost raportate sub anonimat iar Institutul Kinsey are un renume mondial în ceea ce privește cercetările, dar șansele sunt ca ego-ul participantilor la acest studiul sa fi „umflat” puțin dimensiunea medie.

Nu e ca și cum ne-am putea abține, nu?

Cum este și gluma, „Intreaba o femeie cu câți bărbați s-a culcat și vei afla adevărul inmultind răspunsul cu 2. Intreabă un bărbat cu câte femei s-a culcat și vei obtine adevărul impartind numărul la 2.”

Nu ne putem abține sa nu exageram. Din cauza acestui defect, merita să facem comparație cu un alt studiu conduls de Lifestyles Condoms din 2001. Aceasta cercetare a fost mult mai riguroasa – s-au folosit echipe de asistenti ce au masurat lungimile participantilor, sub supravegherea unui doctor.

Cei de la Lifestyle Condoms a reușit sa stranga un grup de 400 bărbați și sa le masoare penisul în stare moale și în stare erecta. Nu surprinzător, nu toți voluntarii au reușit să si-o „ridice” în acel moment- iar cercetatorii au reușit sa facă la final 300 de masuratori corecte.

În ciuda faptului ca Lifestyle a reușit sa mai puțin de 10% de masuratori fata de Institutul Kinsey, cel mai important este calitatea masuratorilor, nu cantitatea.

Echipa medicala a aflat:

  • lungimea medie a penisului erect a fost de : 14,9 cm
  • grosimea medie a penisului erect a fost de : 12,6 cm

Cum am și ghicit, un protocol mai strict a rezultat o lungime medie a penisului  mai mica cu aproape un centimetru, fata de rezultatul Institutului Kinsey.

Dacă penisul tău în stare erecta măsoară aproape 15 cm în lungime, ești exact la medie.

Și desigur, dacă penisul tău are 16 cm în lungime, poți să spui fără rușine ca ai un penis mare. Poate nu chiar un penis monumental…dar totuși un penis mare.