Nu există blogger care să nu îşi dorească un număr cât mai mare de comentatori. Comentariile ne motivează. Fără ele am trăi ca într-un pustiu. Numărul acestora poate fi mărit încurajând cititorii să lase un comentariu. Dar cum? 3 pluginuri destul de cunoscute constituie 3 modalităţi principale adresate cititorilor pentru a face acest lucru:
1. NoFollow Free
Acest plugin îndepărtează atributul “nofollow” din comentariile unui blog pe wordpress (adresa comentatorului pe care a înserat-o sau link-urile din respectivul comentariu). Puteţi să selectaţi la câte comentarii să fie îndepărtat atributul pentru un simplu cititor sau un user. Bineînţeleles că aveţi posibilitatea ca acesta să fie scos permanent. Pluginul este atât în limba engleză, cât şi în română.
O listă cu blogurile din România ce folosesc acest plugin o puteţi găsi aici.
2. Top commentators
Puteţi găsi acest plugin în mai multe variante. Pe lângă cea menţionată anterior mai recomand asta.
O altă metodă pentru ca vizitatorii dumneavoastră să lase un comentariu este să creaţi un top al celor mai activi cititori. Resetarea acestuia poate fi zilnică, săptămânală, lunară sau anuală. Aveţi posibilitatea de a exclude anumite persoane, anumite link-uri şi să limitaţi numărul de caractere al unui nick din top.
Este uşor de folosit, compatibil cu ultimele versiuni wordpress şi extrem de util.
3. CommentLuv
Ultimul plugin esenţial pentru cititorii blogului personal, mai puţin folosit de bloggeri faţă de cele anterioare, este CommentLuv. Acesta afişează după fiecare comentariu (dacă respectivul comentator doreşte) un link către ultimul articol de pe adresa lăsată.
Mie unul mi se pare destul de drăguţ, plus că ajută comentatorii la promovarea propriului blog. Are mai multe iconiţe care să atragă atenţia cititorului că pluginul este activat, fiind destul de simplu de configurat.
Tu cum îţi motivezi cititorii să lase un comentariu?
Ce subiecte abordăm pe blog
Tudi mă avertiza în urmă cu câteva zile să mă feresc de un anumit tip de subiecte, deoarece peste jumătate din bloggeri, tineri, simpli de altfel, vorbesc despre acelaşi lucru. Mi-am dat seama astfel că absolut toţi bloggerii ştiu să îşi posteze nemulţumirile!
Unii o fac, alţii se abţin. V-aţi gândit că vizitatorii sau cititorii blogului dumneavoastră s-au plictisit să citească un articol legat de prostiile de la tv, despre oameni cu puţin simţ sau despre nemulţumirile personale?
De asta e bine să lăsăm la o parte acest tip de subiecte pentru blog. Acest lucru am făcut şi eu pe blogul personal. Am scris despre cu totul altfel de subiecte pentru a atrage un alt tip de public. Abordarea acestor subiecte ne trag în jos pe cei mai mai mulţi dintre noi.
Am intitulat tipul de conţinut de care încerc să mă feresc “OPFA” – oricine poate face asta. Probabil o să ne mai întâlnim cu acest termen pe parcurs. Important este că trebuie să lăsăm la o parte conţinutul gen OPFA, asta dacă dorim să atragem un nou public şi să nu mai existe o anumită limită.
Aruncaţi o privire la bloggerii de top. Observaţi că tot ce scriu este în propriul stil? Noi nu putem face asta?