amantii-corina-ozon

Corina Ozon este una dintre autoarele care mi-au intrat la suflet. Te cucerește prin stilul direct, prin poveștile în care poate te regăsești sau găsești povești pe care le vezi zilnic în jurul tău și nu ai avut curajul să le spui. Corina Ozon are curajul să spună lucrurilor pe nume, iar seria Amanții este delicios de sinceră.

Seria Amanții cuprinde 4 volume:

Fiecare volum surprinde evoluția celor trei personaje principale: Cati- amanta, Mircea- soțul  și Teo-soția înșelată.

Ceea ce îmi place este faptul că un eveniment este povestit din perspectiva celor trei personaje, cu o sinceritate ieșită din comun și un limbaj nu tocmai elevat. Dar tocmai acest lucru atrage:  sinceritatea cu care autoarea transmite gândurile cele mai ascunse ale unei amante, ale unui soț adulterin și a unei soții înșelate.

Povești cu amante și triunghiuri amoroase s-au tot spus și scris, autoarea reușește însă să fie actuală și modernă, și mai ales reală. Nu te plictisești citind cartea, de fapt o devorezi la maximum, trăiești cu personajele și râzi cu ele, și alături de ele, pentru că am uitat să vă spun că e o carte amuzantă.

Mircea este tipul bărbatului însurat, veșnic în căutare de femei, avid după sex, începe să îți înșele nevasta cu o tânără cunoscută într-o cafenea. Este atras de felul de a fi al lui Cati, de faptul că îl face să se simtă bărbat și are parte de cel mai bun sex cu ea, dar în același timp, simte că nu își poate lăsa soția pentru ea. Deși ține la Cati nu ezită să se culce și cu alte femei pe care le întâlnește în cale.

Cati este femeia tânără, frumoasă, catalogată drept piți, care ar putea avea orice bărbat, dar care alege să fie cu un bărbat însurat. Se îndrăgostește de Mircea, și deși momentele pe care le petrec împreună sunt de vis, își dă seama că vrea mai mult de la Mircea.

Teo este tiparul soției, preocupată de familie și de creșterea copiilor, și care uită să mai fie femeie, și cred din start acesta e și motivul pentru care Mircea nu mai regăsește în ea femeia de care s-a îndrăgostit. Mereu supusă mamei, Teo este oarecum lipsită de personalitate, și îl pierde pe Mircea tocmai pentru că pornește de la premiza că dacă sunt căsătoriți, au doi copii împreună, el nu o va lăsa niciodată.

În timp ce relația dintre Mircea și Cati evoluează, cei doi își dau seama de sentimentele puternice dintre ei, însă Mircea ezită să rupă relația cu soția lui. Cati, obosită să îl tot aștepte pe Mircea, se căsătorește cu Epaminonda Potrivitu, un tip ciudat cu probleme de comportament, fiul nelegitim al șefului ei. După câteva zile petrecute împreună și Mircea ia decizia de a-și părăsi familia.

Însă un eveniment neprevăzut se întâmplă, și Mircea încearcă să repare relația cu Teo și să fie alături de familia lui.

Se reîntoarce la Teo, dar cum orice supă reîncălzită nu mai are niciun farmec, relația dintre cei doi soți nu se mai poate reconstrui. Teo, profund rănită, îi scoate ochii cu orice ocazie lui Mircea, iar într-un final acesta clachează și pleacă de acasă. Dar nici Teo nu e atât de sfântă pe cât pare, se îndrăgostește de un tip Rodin, iese în oraș cu Iulius Raiu, și cu șeful ei, semn că nici ea nu se mai simte fericită în relație.

Plot-ul cărții

Cati pleacă în America alături de soțul ei, dar nu este fericită. Între ea și Epamimonda e doar o relație de prietenie, aceștia nu au relații sexuale, Epaminonda fiind un tip cu reale probleme psihice, susținut din spate de tatăl lui bogat.

Cartea nu este pentru pudici, o să citiți multe scene de sex, un limbaj licențios, o să vă amuzați de Cati și prietenele ei, Larisa, Cami și Clau, care trec prin tot felul de peripeții în căutarea iubirii.

Mircea nu se lasă mai prejos, alături de prietenul său Nelu și mai nou venitul în echipă Alexandru au tot felul de aventuri sexuale.

Cartea se învârte în jurul sexului, al adulterului,  al relațiilor dintre bărbați și femei, și acesta e și farmecul cărții faptul că transmite pe viu, fără delicatețuri, și ocolișuri ceea ce se ascunde în spatele unor așa zise relații fericite.

Corina Ozon, aduce în discuție probleme adânc înrădăcinate în mentalitatea românească:

  • STĂM DE DRAGUL COPIILOR (de parcă aceștia o să îți dea un premiu Nobel când o să crească mari că au locuit într-o casă fără dragoste)
  • problema mamei soacre– care îți bagă nasul peste tot și în toate și nu are o viață a ei.
  • statul FEMEII CĂSĂTORITE care devine un fel de menajeră și mamă, și uită să mai fie FEMEIE.
  • AMANTA E DE VINĂ PENTRU TOT– de parcă pe soț l-ar lua cineva cu lesa și l-ar ține legat acolo.

Chiar îmi place seria Amanții, e un fel de Sex and the City Românesc, neaoș, cu pițipoance și misogini, cu soții model frustrate sexual, cu obsedați sexual, cu scene de sex savuroase, cu replici ironice, amuzante, cu dragoste și năbădai.

Sper să fie și o continuare, căci ultima carte Divorțurile Amanților nu încheie poveștile personajelor, din contră le lasă în stand-by și noi, cititorii chiar vrem să aflăm ce s-a întâmplat cu năbădăioșii Cati și Mircea și desigur și cu celelalte personaje.