cabana-in-imagini

Avem o țară atât de frumoasă, parcă îmi pare rău, că nu am câștigat la loto să călătoresc în fiecare week-end undeva. Week-end-ul trecut am ajuns în zona Brașovului, în Moieciu de Sus. Zona superbă, desigur că îți taie răsuflarea indiferent dacă ești iubitor de munte sau nu.

Nu sunt prea multe de făcut în Moieciu, mai degrabă în împrejurimi, ce-i drept nu am stat nici mult ca să descoperim zona în amănunt, dar am avut plăcuta surpriză să descopăr LA CABANE AUX IMAGES

De ce am ales să vă prezint CABANA IN IMAGINI?

Pentru că mi s-a părut genial ideea ca un francez să se mute în România, să fie fascinat de frumusețea locului și să transpună toată dragostea lui într-un loc de o simplitate rară și totuși atât de complexă. Să renunți la Franța pentru România când atâția români pleacă din țara, e de admirat.

Laurent Jouault s-a mutat în Moieciu, Brașov în 2007, este căsătorit cu o româncă și are o fetiță.

Cabana este de fapt un atelier-muzeu, unde veți vedea o expoziție cu aparate foto dintre cele mai diverse, am văzut cel mai mic aparat din lume, dar și aparate foto de colecție. Intrarea este liberă.

În cabana veți găsi un loc care emană multă dragoste pentru frumos. Veți vedea fotografii ale zonei realizate prin diferite tehnice, portrete ale oamenilor locului, puteți cumpăra lucrările lui care iau forme diverse de la fotografii magnet, până la tablouri.

M-a impresionat să văd fotografia dusă la nivel de artă, adică oricine poate să fotografieze, dar să realize fotografii pe frunze, sau cu doar o cutie, e deja talent.

Laurent mi s-a părut un om simplu, dar complex și inteligent, care mai degrabă vorbește prin arta sa. Dacă aveți ocazia să ajungeți în Moieciu de Sus, mergeți și La Cabane aux Images, vă asigur că veți rămâne impresionați. În plus puteți susține munca unui artist adevărat.