Iaurt Panna Cotta cu sos de merisoare

Gata cu sarbatorile, gata cu mancarurile si preparatele „grele”, haideti sa vedem acum o reteta de iaurt cu sos de merisoare foarte delicioasa dar si hranitoare in acelasi timp.Ingrediente pentru Panna Cotta

  • Un sfert de cana de zahar
  • Un plic de gelatina normala
  • Doua linguri de apa rece
  • 450- 500 de grame de iaurt grecesc
  • O lingurita de extract pur de vanilie
  • Sos de merisoare

iaurt cu fructe

Mod de preparare

  1. Intr-o oala mai mare, incalzeste laptele si zaharul la foc mic pana s-a topit zaharul, timp de 3 minute, dupa care indepartezi de pe foc/
  2. Intre timp, intr-un bol mic, amesteca apa cu gelatina si lasa sa stea timp de doua minute
  3. Amesteca gelatina cu laptele cald si lasa sa se raceasca.
  4. Intr-un bol de marime medie, amesteca impreuna iaurtul si extractul de vanilie, dupa care adaugi lapte.
  5. Toarna o treime de cana de amestec in fiecare din cele 8 pahare de servit
  6. Tine la frigider timp de aproximativ doua ore. Sereste cu sos de merisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.