cum-scapam-de-crusta-de-lapte

Cum sa fac in caz de „crusta de lapte”( dermatita seboreica infantila)

In acest articol echipa noastra iti da cateva sfaturi utile despre cum sa infrunti problema „crustei de lapte” la bebelusi cu ajutorul medicinei alternative.

Cum sa fac in caz de „crusta de lapte”

„Crusta de lapte” sau dermatita seboreica infantila este caracterizata de aparitia pe fata si capul bebelusului a numeroase cruste datorita uscarii unei secretii seroase specifice descuamarii stratului superficial al pielii.

Acesta problema trebuie sa fie legata de intoleranta la continutul de grasime din lapte.

  • Alimentarea 

In caz de „crusta de lapte” primul lucru de facut este acela de a da micutului un lapte mai putin bogat in grasimi. Deci este necesara modificarea alaptatului artificial trecand la un lapte semi-gras ori la un tip de lapte bogat in grasimi de origine vegetala ( poilinesaturate).

Daca bebelusul este inca supus alaptarii materne, trebuie ca proaspata mamica sa-si modifice alimentatia inlocuind alimentele bogate in grasimi de origine animala cu cele de origine vegetala. In cazul in care micutul este aproape de a opta luna de viata, trebuie intarcat cat mai repede posibil si hranit cu alimente sarace in grasimi.

spalarea-dermatitei-seboreice-infantile

  • Tratamentul cu plante medicinale 

Tratamentele lejere de detoxifiere pe baza de plante ( musetelul este excelent) sunt utile pentru ameliorarea mancarimii si pentru a oferi bebelusului un sentiment de liniste/calm, favorind somnul. Pentru spalarea capului micutului poti folosi un decoct de potbal ori de flare de toporas.

  • Climatul 

Vacantele la mare si tratamentul cu soare pot ajuta bebelusii care sufera de dermatita seboreica infantila ( „crusta de lapte”).